De onmogelijke keuzes van Daan

Video afspelen

Interactieve oorlogsfilm

  • Voor kinderen van 8 tot 14 jaar
  • Over het belang van herdenken
  • Over het belang van vrijheid
  • Jouw keuze bepaalt de loop van het verhaal
  • Wat zou jij doen?

Nationale Kinderherdenking

Wat doe je als er plotseling een jongen voor je deur staat die jou om hulp vraagt omdat zijn ouders net zijn opgepakt? Zou je je telefoon inleveren als dat moet? En zou je iemand verraden in ruil voor de vrijheid van je moeder of vader? Welke keuzes maak jij voor vrijheid? 

Wat zou jij doen?

In opdracht van de Nationale Kinderherdenking produceerden we de interactieve film ‘De onmogelijke keuzes van Daan’. In de film leven we mee met de jonge hoofdrolspelers Daan, Yara en Milan. Ze komen terecht in een oorlog. Gewoon in deze tijd, in hun eigen wijk, hier in Nederland. En ze worden gedwongen om keuzes te maken. Daarbij vragen ze jou als kijker steeds: ‘Wat zou jij doen?’.

Jouw keuze bepaalt het verloop van het verhaal. Je ziet de gevolgen van je beslissing. 

Voor kinderen van 8 tot 14

De film ‘De onmogelijke keuzes van Daan’ richt zich zich op kinderen van 8 tot 14 en is bedoeld om een gesprek op gang te brengen. Het legt de link tussen fictieve oorlogssituaties en het leven van de kinderen hier en nu. Je kunt op verschillende manieren meedoen aan het interactieve avontuur. Individueel, via het online platform of gezamenlijk tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei.

 

Buma Awards 2023